Daar gaat hij

Daar gaat hij. Voor het eerst sinds zijn ongeluk drie maanden geleden in zijn eentje op de fiets, terug naar het gebied waar hij zo onfortuinlijk over zijn stuur schoot, een greppel in. “Ik heb mijn mobiel bij me, ik parkeer de auto op de gewone parkeerplaats en ik rijd alleen de voorgeschreven route.” Ook hij weet nog precies waar ik achteraf zo van geschrokken was. Voor de zekerheid spreken we ook maar een tijd af. Vanaf dat uur mag ik alarm slaan. Zorgen maakte ik me vorige keer ook al, alleen wilde ik niet lullig doen en meteen aan de telefoon gaan hangen. Had ik het maar gedaan: hij lag al uren in het ziekenhuis bij mij om de hoek. Net voor hij de straat uitrijdt, draait hij zich nog even om. “En ja, ik doe voorzichtig.”

2 Comments

 • Inge

  Heftig Ita ….

  03 Jun 2012 07:06 am
  Reply
 • Ita van Dijk

  Ja, ik had niet zoveel rust ;-), maar het kwam allemaal goed.

  12 Jun 2012 10:06 am
  Reply

Leave a Comment

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email