Een jaar van 364 dagen

Een jaar telt 365 dagen, soms 366, maar sommige jaren zijn altijd 364 dagen lang, omdat meer nog dan de datum de dag van de week telde voor wat er gebeurde. Dit jaar bijvoorbeeld. Zo’n jaar en een paar uur geleden stond ik voor mijn huis met de camera op een statief. Ik speelde met de maan die door de bomen scheen, en liet het in een paar minuten van lichte schemer nacht worden. Terwijl ik zo bezig was, kwam hij in trainingspak voorbij, de buurman. We wisselden een paar zinnen en toen vertrok hij voor een rondje hardlopen. Tegen de tijd dat hij terugkwam, was ik al binnen aan het koken.

Iets minder dan een jaar geleden, om precies te zijn een jaar min twee dagen, wist ik dat dat de allerlaatste keer was geweest dat ik hem had gesproken. Voor altijd.

Leave a Comment

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email