Een nieuw masker

Na het kappersdebacle een half jaar geleden – ondanks al mijn tegenwerpingen knipte de kapster mij een Coupe de Poedel – ben ik een gewaarschuwd mens in de kappersstoel. Dus angstvallig volg ik de handen, kam en schaar van de nieuwste die haar vingers in mijn haar mag steken. Maar werkelijk, ze luistert. Ze knipt er slechts de puntjes vanaf en met een minimum aan materiaal maakt ze er het hoofd van waarin ik mij thuisvoel.

“Dit ben ìk”, kir ik tegen de spiegel.

“Ja, natuurlijk”, antwoordt de verblufte knipster.

Vervolgens legt ze uit hoezeer ik nog meer mijzelf word met een haarmasker. Een haarmasker? Een soort conditioner, maar dan anders. Het moet zeker een half uur blijven zitten, na het wassen, vertelt ze nog. Je haar knapt er geweldig van op.

Verrijkt met een pot haarmasker, genoeg voor vijftig jaar, een tube creme voor krullen, en een iele portemonnee verlaat ik de zaak.

Maar nu zit ik dus met dat haarmasker. Na het wassen wil ik me afdrogen en aankleden, want haarwassen doe ik onder de douche. Aankleden wil natuurlijk niet met een kloddermasker in je haar. Al m’n goeie goed onder de smurrie. Of ik kleed me eerst aan en smeer dan. Maar een half uur later moet dat spul er onder de douche weer uitgewassen worden. Aangekleed.

Intussen staat die pot dus vooral de badkamer te versieren. Tot ik een lumineuze gedachte heb. Ooit komt die, daar ben ik van overtuigd. Tot die tijd ben ik gewoon maar een beetje mezelf…

1 Comment

  • jonneke

    ik ken alleen maar haarmaskers die je vóór het wassen gebruikt. wanneer ik er zo-een gebruik kleed ik me alvast uit, doe een badjas aan en tegen de tijd dat dat masker is ingetrokken ga ik onder de douche. dat zou je ook aan het eind kunnen doen, een badjas aan tot je het masker gaat uitspoelen. 🙂

    27 Feb 2010 05:02 pm
    Reply

Leave a Comment

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email