In alle Staten: Go Giants!

De stad zindert, van trots en van spanning. Het plaatselijke baseballteam, the Giants, doet het beter dan goed. De machiniste van de metro laat zich even gaan en gilt door de intercom: “Go Giants!” Op de terugweg houdt haar collega de passagiers op de hoogte van de tussenstand in de wedstrijd. Gejuich klinkt op in de wagon. Wie al kaartjes had voor deze finale van the World Series (de Amerikaanse kampioenschappen) heeft geluk. Inmiddels gaan ze voor ruim 400 dollar van de hand. Als je er nog een kunt krijgen tenminste, en dan alleen voor een staanplaats. Wil je een stoel (nogal nutteloos als je de excitement ziet, iedereen springt toch de hele tijd op), dan betaal je duizenden dollars. Vier dagen zijn uitgetrokken voor deze spannende finale. Twee dagen in San Francisco, dan een dag reizen en daarna weer twee dagen in de thuisstaat van de tegenstander, Texas. En als de wedstrijd dan nog niet beslist is, komt de hele horde gewoon weer naar San Francisco voor nog eens twee dagen. Wie uiteindelijk vier wedstrijden wint, is de kampioen. En dat moeten natuurlijk NIET de Texas Rangers zijn.

Wij zijn duidelijk niet van hier, maar dat maakt niet uit. Men wil bij de kassa in de plaatselijke outlet toch even weten of we dat hele Giantsgedoe wel meekrijgen. Ja, natuurlijk wel! We hebben zelfs even gekeken. “Met familie?”, vraagt de kassière. Nee helaas, gewoon in de hotelkamer. Dus zonder de buzz die ze ons van harte gunt. Geeft niks, we krijgen er genoeg van mee. Staand bij de bushalte bijvoorbeeld, waar ineens een auto luid toeterend stopt. Wat een aso’s, denk ik nog even, tot ik een keurige dame gierend aan zie komen rennen. Mèt oranje sjaal, de kleur van de Giants. Ze perst zich achterin de auto, die ook weer toeterend wegstuift. Een paar van de gelukkigen, met kaartjes.

Dat wordt toch Studio Sport kijken deze week, voor de uitslag. Of mailen met de States, want het mag dan World Series heten, erg hoog zal het in Nederland niet scoren.

Nagekomen bericht: de Giants hebben met 4-1 gewonnen van de Texas Rangers en hebben daarmee voor het eerst sinds 1954 een titel op hun naam staan.

Leave a Comment

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email