Manager Actiekoppen

Zoon heeft promotie gemaakt. Hij is nu manager actiekoppen. Zo noemen ze dat natuurlijk niet bij AH, ze kijken wel link uit, maar zelf geniet hij van de nieuwe kansen die hij krijgt. Hij mag nu leiding geven over de vakkenvullers die de actiekoppen in orde moeten maken. Actiekoppen zijn de uiteinden van de stellingen, leer ik, waarop de bonusaanbiedingen uitgestald zijn.

Zoon geeft graag leiding, vermoed ik. In elk geval houdt hij vooral buitenshuis wel van verantwoordelijkheid. Als hij een middag het enige aanspreekpunt in de winkel is, groeit hij. Dat hij bovendien een goede verkoper is, heb ik zelf al gemerkt met een pakje rodekool dat ik niet wilde hebben. En dat hij zelf niet eens lekker vindt. Maar het lag maar mooi wel in mijn mandje toen ik bij de kassa stond.

Nu mag hij dus een groepje vullers aansturen. Dat betekent meer verantwoordelijkheid, ander werk, maar krijg je dan ook meer betaald, wil ik weten. Nee, dat niet. Je kan pas meer verdienen als je teamleider bent. Maar mazzel is het wel, moet ik begrijpen. Want als hij ouder was geweest, had hij dit baantje niet gehad. Hiervoor moet hij meer uren werken en dat mag alleen als je jong genoeg bent. Zoon is 17, wat een geluk. Want op z’n twintigste kan hij het wel vergeten bij AH als vakkenvuller. Dan is ie te duur. Maar aan zijn blik te zien is hij dan allang teamleider.

Leave a Comment

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email