Oefening in recht

Of er nu iets misgegaan is op de kleuterschool of dat er iets verkeerd zit in mijn hoofd weet ik niet, maar ik heb geen gevoel voor recht. Of voor scheef, want dat hangt nauw met elkaar samen. Van een afstand kan ik het wel een beetje zien, maar een schilderij ophangen is lastig. Of, zoals ik ook eens gedaan heb, twee identieke lijstjes onder elkaar die dan mooi moeten lijnen.

In de loop der jaren heb ik al wel iets bijgeleerd. Mijn wandversiering ziet er, volgens mij althans, een stuk beter uit dan de steeds net iets te scheve posters twintig jaar geleden. Die wilde ik graag recht aan de muur hebben. Foto’s daarentegen plakte ik gewoon opzettelijk scheef in. Dat kan nooit misgaan. Het enige is dat het album er ernstig gedateerd uitziet, wat dan gelukkig weer de aandacht afleidt van de kapsels en kleren waar je je zelfs met carnaval niet meer in zou durven vertonen.

Toch wil ik het wel kunnen, keurige lijnen trekken, foto’s recht inplakken. Maar dat vergt oefening. Daarom ben ik geweldig blij met mijn nieuwe oefenplakboek. Een paar keer per week ga ik er rustig voor zitten en plak ik, liefst zoveel mogelijk, stickers in een boek. Wie al die mannen zijn, ik heb geen idee, maar mijn uitdaging is zoveel mogelijk plaatjes zo netjes mogelijk plakken. In één keer goed, want je kan ze niet loshalen zonder ze te bederven. Heeft iemand zin in een (redelijk) netjes geplakt voetbalboek over een paar weken?

3 Comments

 • Ptra

  Haha! Je wilt dus plaatjes van de AH? Ik heb er hier nog wel wat liggen….

  06 Feb 2010 11:02 pm
  Reply
 • Hilda

  Hahaha, jij bent goed bezig 🙂 Sta je nu ook te dringen bij de AH: ‘mevrouw, mevrouw hebt u voetbalplaatjes?’
  Tip voor ’t geval je nog foto’s in moet plakken: ik heb met Word – tekstkaders een paar A4-sjablonen gemaakt. Printen, kaders uitknippen en de foto’s precies binnen de kaders plakken.
  Hilda

  07 Feb 2010 06:02 pm
  Reply
 • Ita van Dijk

  Wel een idee zeg, ook achter het dranghek :-). Ik steek er met kop en schouders bovenuit. Boven die kinderen, bedoel ik, maar ook boven dat hek.
  Wel een idee, van die sjablonen. Tegenwoordig ‘plak’ ik digitaal, maar ik heb nog een paar dozen vol. Ik loop een beetje achter.

  07 Feb 2010 07:02 pm
  Reply

Leave a Comment

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email