Wanneer zijn mijn foto’s klaar?

– Wanneer zijn mijn foto’s klaar?
– Dat weet ik niet, antwoordt het Kruidvatmeisje. Dat hangt ervan af.
Waarvan af, wil ik nog vragen, maar haar blik is duidelijk: “vraag mij niets, mijn naam is haas.”

De medewerker vorige week reageerde veel alerter toen ik meldde dat het fotoafdrukapparaat alleen nog maar bestellingen deed en niet meer ter plekke kon afdrukken. “Dat klopt niet. We zullen er naar kijken”. En ook zou hij ervoor zorgen dat de bonnetjes die het apparaat uitbraakt weer leesbaar zouden zijn. Aan zo’n wit stukje papier heb ik immers niets. Maar nu, een week later, is er nog niets gebeurd. Mijn dure fotokaart, nodig wanneer je direct-klaar-foto’s bestelt, is onbruikbaar geworden, want het apparaat drukt niet meer af. En de bonnen zijn nog steeds onbedrukt. En nu staat er ook nog een zuchtende, volkomen onwetende medewerkster achter de balie.

Ze doet me ineens erg denken aan de twee medewerksters van C&A, een paar weken geleden. Ik wilde er een spijkerbroek kopen en vond er tussen de uitgekozen broeken één die goed paste. In de breedte dan. Volgens het etiket zou het mijn lengte zijn, kort, maar ik hield zeker 20 cm stof over.

– Op het etiket staat ‘kort’ maar dat is het niet.
– Wat bedoelt u?
– Op het etiket staat dat het een kort model is, maar dat is het niet. Hij is zo’n stuk te lang.
– Nee hoor, er staat ‘kort’ op het etiket.
– Ja, dat staat er, maar dat klopt dus niet.
– Kijk jij eens. Hier staat ‘kort’ en dat is ie niet, volgens die mevrouw.
– Op dit andere etiket staat ook ‘kort’, dus dan is ie kort, vindt haar collega.

Ik geef de moed op, ik knip er wel een stuk af. En ik ga op zoek naar een andere winkel waar ze ook goede spijkerbroeken hebben. En een winkel waar de medewerkster me wel kan vertellen wanneer mijn foto’s klaar zijn.

Leave a Comment

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email