Warning: mysql_query(): Access denied for user 'itavandi'@'localhost' (using password: NO) in /home/itavandijk.nl/public_html/wp-content/themes/oldpost/ocmx/theme-setup/setup.php on line 144

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/itavandijk.nl/public_html/wp-content/themes/oldpost/ocmx/theme-setup/setup.php on line 144

Warning: mysql_query(): Access denied for user 'itavandi'@'localhost' (using password: NO) in /home/itavandijk.nl/public_html/wp-content/themes/oldpost/ocmx/theme-setup/setup.php on line 148

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/itavandijk.nl/public_html/wp-content/themes/oldpost/ocmx/theme-setup/setup.php on line 148
itavandijk.nl - Ita van Dijk, journalist en tekstschrijver | Projecten Ita van Dijk
Ita van Dijk

Ita van Dijk


Journalist, schrijft over alles wat mensen aangaat, met als specialisme dementie en Alzheimer.

Workshops

Workshop Beter omgaan met mantelzorgers

In een verpleeghuis in Den Haag houd ik de workshop Beter Omgaan met Mantelzorgers voor zorgmedewerkers. Zoals in de hele zorgsector zal ook in verpleeghuizen meer samengewerkt worden tussen de medewerkers van het huis en de familie en vrienden van bewoners. Dat gaat niet vanzelf. Daarvoor moet je kijken naar je eigen handelen, je eigen verwachtingen, de verwachtingen en bijzondere waarde van de mantelzorgers en hun mogelijkheden. In de workshop gaan we daarmee aan de slag. Dit gebeurt tegen de omslag van grootschalig naar kleinschalig wonen, een trend die je in het hele land kunt waarnemen.

De workshop is samengesteld op grond van de vragen die in de organisatie leven. Mijn doel is om de medewerkers met nieuwe bagage en denkstof naar huis te laten gaan. Mooi vind ik daarbij dat ze elkaar voeden en inspireren met hun ideeën en ervaringen.

workshop werkwoordspelling

workshop werkwoordspelling

 

Workshop Werkwoordspelling

Gebeurd – gebeurt – wordt – word – bevestigt – bevestigd… Soms is het knap ingewikkeld wanneer je een t moet schrijven, wanneer een d en wanneer dt. Vooral wanneer je een tekst voor je website wilt schrijven, een sollicitatiebrief of een andere officiële brief, is het belangrijk dat je geen fouten maakt. De spellingscontrole op je computer haalt gelukkig veel type- en taalfouten uit je tekst, maar bij de d’s en t’s kan die je niet helpen. Ooit heb je het geweten, maar hoe zit het ook alweer? Gelukkig kun je die kennis weer ophalen.

 

Kijk maar eens naar deze tekst:

Natuurlijk moet je vroeger op school goed geleert hebben hoe het nu zit met die d, t, dt, dubbel d en dubbel t. Maar dat geld helaas niet voor iedereen. Het maken van dt-fouten zegt niets over je intelligentie en andere vaardigheden, maar je word er vaak wel op afgerekendt. Bijvoorbeeld bij een sollicitatiebrief of je website. Het staat slordig en leid de oplettende lezer af van de inhoud van jouw tekst.

Wordt je soms wanhopig van de d’s en t’s? En zou je het nu weleens goed in je hoofd gespijkert willen krijgen? Of vertrouw je blindt op de spellingscontrole van je computer? Die haaldt vier dt-fouten uit deze tekst.

Zie jij geen fouten? Dan is het hoog tijd voor een paar lessen werkwoordspelling.
Zie jij er vier? Kom dan de regels nog eens ophalen in de workshop.
Zie jij er negen? Je hebt een heldere blik, een workshop is voor jou niet nodig.

In de workshop halen we de regels voor werkwoordspelling stap voor stap weer eens op en maak je diverse oefeningen. Om de regels in te laten slijten, krijg je in de weken erna nog een paar keer huiswerk toegestuurd.

Al op de basisschool genoot ik van de d’s en t’s, het was mijn favoriete huiswerk. Tijdens mijn studie Journalistiek hoefde ik daarover dan ook niets meer te leren. In de workshop geef ik graag mijn kennis door aan mensen die met de werkwoordspelling worstelen. Daarvoor gebruik ik een les- en oefenboek dat de werkwoordspelling stapsgewijs aanleert. Deelnemers krijgen dat boek, zodat ze een naslagwerk hebben en nog een tijd kunnen oefenen.

De workshop wordt gehouden op donderdag 21 november.
Tijd: van 14 – 17 uur
Locatie: Deventer
Kosten: € 90,- incl. studiemateriaal en BTW.

Wil je meer weten of wil je deelnemen? Stuur mij dan een mail: dt@itavandijk.nl.