Zoon is een held ( 3 )

Maar daar sta ik dan, vanochtend. Met een paar meter bij me vandaag die grote zwarte vlek op het gordijn van ongebleekte katoen. Meer in dan op. Zoon slaapt, ik ben wakker. Hier blijven staan lost niets op. Zo ver ik kan kijken zie ik geen aanwezige buren, maar ik waag het er toch op. Schoenen en jas aan en snel even kijken. Eentje is nog thuis, maar slaapt. Dan ziet de buurvrouw me lopen. Moedig besluit ze mee te gaan als ik verteld heb van de spin, maar ik zie al gauw dat deze haar ook te groot is. Ik bel nog twee vrienden maar die zijn onbereikbaar. Dan zit er niets anders op. Ik ga naar boven, naar zoon. “Wat doe je hier? Ga dan naar beneden en zorg dat ie niet wegloopt”, mompelt hij nog half in slaap. Terwijl ik de wacht houd, gewapend met een grote schoen, hoor ik voetstappen op de trap. “Jeetje wat een joekel”, vindt zoon ook. Hij wil een vlek in het gordijn voorkomen, maar mij maakt het al niets meer uit. “Mag ik in de gang wachten?”, vraag ik laf. Ik vertrek naar boven en wacht op een klap. Die komt niet. Wel hoor ik wat gerommel. “Kunnen spinnen tegen water?” Water? Wat wil hij nou gaan doen? De plantenspuit erop richten? “Ze kunnen verdrinken”, roep ik terug. Weer hoor ik wat gerommel, daarna de deur en het doortrekken van de wc. Kom maar, klinkt het blij van beneden. Hij heeft de beker nog in zijn hand. “Hier heb ik wat water in gedaan en daar heb ik ‘m van bovenaf ingeschoven. Daarna heb ik ‘m in de wc gegooid, maar toen kroop hij er bijna uit.” Details die ik niet persé wil weten. Maar nu is ie dan echt weg. Voor de zekerheid heb ik nog een keer doorgetrokken en bij de buurvrouw een beetje chloor gehaald. Ik wil toch niet het risico lopen dat ik straks zit en …..

Op dit moment zou ik zoon wel dood willen knuffelen, maar ik houd het beschaafd. Ik schrijf een stukje. Bovendien slaapt hij allang weer, natuurlijk.

2 Comments

 • inger

  Wat ontzettend aardig van ‘m dat hij al spinnen gaat opruimen voordat jij er nog maar naar kunt wijzen. Lief ook!

  13 Apr 2010 10:04 am
  Reply
 • Ita van Dijk

  Ja hè!

  13 Apr 2010 10:04 am
  Reply

Leave a Comment

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email